Ruhani: Suriye devleti terörizmle mücadelede güçlü olmalı

  • 12 Kasım 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Ruhani: Suriye devleti terörizmle mücadelede güçlü olmalı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, France 2 et d’Europe 1 kanalına verdiği mülakatta, Suriye devletinin terörizmle mücadelede güçlü olması gerektiğini söyledi.

 Fransa’nın ‘France 2 et d’Europe 1’ adlı kanalına bir demeç veren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın yıllar önceden beri Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’na üye olduğunu belirterek, “Biz bu antlaşma kapsamında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile birçok işbirliğimiz olmuştur. UAEK’in verdiği raporlar İran’ın bu kurumla olumlu işbirliği yaptığını net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

İran’ın nükleer silahlar üretimi peşinde olmadığını, ve olmayacağını da ifade eden Cumhurbaşkanı Ruhani, İran nükleer programının tamamen barışçıl bir program olduğunu söyledi.

İran ve Fransa arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke için de yararlı olacağını vurgulayan Ruhani, “Fransa halkı ve kültürü tarih boyunca İran kamuoyunda özel bir konuma sahip olmuştur” diyerek, “Fransa, siyaset, ekonomi ve kültür alanlarında İran için iyi bir ortak olabilir. İkili ilişkilerin artırılması kuşkusuz hem İran hem de Fransa için yararlı olacak” sözlerini de açıklamasına ekledi.

Ruhani, Suriye’de güven ve istikrarın yeniden sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Acaba güçlü bir merkezi devlet olmadan terörizmle mücadele edilir mi? Şu ana kadar güçlü bir merkezi devlete sahip olmadığı halde terörizmle mücadele edebilen hiçbir ülkeyi gördünüz mü? Suriye devleti terörizmle mücadelede daha da güçlenmelidir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.