Ruhani: Tahran-Aşkabat ilişkileri güçlendirilmeli

  • 11 Mayıs 2015
  • 945 kez görüntülendi.
Ruhani: Tahran-Aşkabat ilişkileri güçlendirilmeli

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün Petrol ve Doğalgaz İşlerinden Sorumlu Türkmenistan Kabine Başkan Yardımcısını kabul ettiği görüşmede, İran ile Türkmenistan arasında imzalanan anlaşmaların hayata geçmesiyle ikili iktisadi ilişkilerin daha da gelişeceğini ifade etti.
İran ve Türkmenistan cumhurbaşkanları arasında 4 tur gerçekleşen müzakerelere işaret eden Ruhani, yol yapım projeleri, mal ve hizmet ihracatı ve enerji alanlarında iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların yürürlüğe girmesinin ikili işbirliğinin güçlenmesi ve bölgesel gelişmeye katkı sağlayacağını belirtti.
İran ve Türkmenistan ilişkilerinin her daim iyi olduğunu ifade eden Ruhani, iki komşu ülke ilişkilerinin, bütün alanlarda derinleşmesi ve gelişmesini temenni etti.
Görüşmede Türkmen yetkili Baymurat Hoca Muhammedov da, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdi Muhammedov’un mesajını Ruhani’ye ileterek, iki ülke arasındaki iyi ilişkiler ve 19 işbirliği anlaşmasının imzalanmasına işaret etti, Türkmenistan’ın İran İslam Cumhuriyeti’yle iyi komşuluk çerçevesinde ekonomik işbirliğini güçlendirmek istediğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.