Ruhani: Yolcu uçağını taciz olayı ABD’nin havacılık terörüdür

  • 29 Temmuz 2020
  • Ruhani: Yolcu uçağını taciz olayı ABD’nin havacılık terörüdür için yorumlar kapalı
  • 1.298 kez görüntülendi.
Ruhani: Yolcu uçağını taciz olayı ABD’nin havacılık terörüdür

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, uluslararası koridorda uçan İran yolcu uçağının ABD savaş uçaklarınca taciz edilerek yolcuların hayatının tehlikeyi atılmasını havacılık terörü niteledi.

Çarşamba günü bakanlar kurulu oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika’nın bu tür cinayetleri daha önce de yaşanan bir olay olduğunu belirterek şöyle dedi:

Amerika terör devletinin bu şeytanlığı, İran karşıtı politikalarının hezimete uğradığının işaretidir. Amerikalılar için bir tek seçenek kalmıştır, ki o da hak, kanun ve anlaşmalara uymak ve İran milletinin uğradığı hasarı telafi etmektir.

Cumhurbaşkanı Ruhani uluslararası sivil havacılık kurumu IKAO, BM güvenlik konseyi ve tüm ülkelerden Amerika’nın terör eylemine karşı çıkmalarını istedi.

Amerika terör devletinin İran’a dayatılan silah ambargosunun süresini uzatma çabasına da temas eden Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerikalılar İran karşıtı bir kararname çıkarmak için sabahtan akşama kadar tellallar gibi çaba harcadıklarını, fakat şimdiye kadar başarılı olamadıklarını, gerçi bir gün başarılı oldukları takdirde İran onlara kesin karşılık vereceğini vurguladı.

Düşman İran ekonomisini dağıtmak ve iktisadi erkanları yok etmek istediğini belirten Ruhani, yaptırımlara rağmen İran’ın Avrasya ülkelerine ihracatı yüzde 63 artış kaydettiğini, ki bu da düşmanın iktisadi alanda başarılı olamadığını ve İran ekonomisini engelleyemediğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Ruhani, halk arasında her gün yeni bir spekülasyonu yaymak, düşmanın İslami nizama ve ülkeye darbe vurmak için kurduğu bir başka kumpas olduğunu belirterek şöyle ekledi:

Dağları, denizleri veya ormanları satmak veya vakfetmek veya adaları veya bazı bölgeleri satmak gibi mesnetsiz iddiaların hiç bir temeli yoktur ve sadece vatandaşları kaygılandırmak ve huzursuzluk yaratmaya yöneliktir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ