Ruhani’den dünya müslümanlarına Ramazan bayramı mesajı

  • 26 Haziran 2017
  • 1.314 kez görüntülendi.
Ruhani’den dünya müslümanlarına Ramazan bayramı mesajı

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yayınladığı mesajda dünya müslümanlarının Ramazan bayramını tebrik etti.

Ramazan bayramı münasebetiyle dünya müslümanlarının bayramını tebrik eden Ruhani, yayınladığı mesajda, ”Rahmet ve bereket bayramı olan Ramazan Bayramında Ä°slam ülkeleri arasında daha fazla kardeÅŸlik, birlik, barış, istikrar ile Ä°slam dininin rahmani yüzünü daha fazla dünyaya tanıtma imkanımız olmasını temenni ediyorum’’ cümlesine yer verdi.

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslami öğretilere bağlı kalınarak, bu bayram münasebetiyle, fakirliğin, ihtilafların, ahlaksızlığın, radikalizmin, şiddetin ve terörizmin İslam coğrafyasından silinmesini temenni etti.

Ruhani mesajında tüm Müslümanlara esenlikler temennisinde bulunurken, şimdiki şartlarda, İslam dünyasının  düşmanların bütün komplo ve entrikalarına karşı son derece uyanık ve dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, adalet, akıl ve barışla, müslümanların önde gelenlerinin bu çerçevede görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri gereğinin altını çizdi.

Ä°slami Ä°ran cumhurbaÅŸkanı, Ramazan ayının son cumasında Dünya Kudüs Günü’nün   görkemli ve coÅŸkulu bir ÅŸekilde kutlanmasına da iÅŸaretle,  Filistin halkının davasına ve Kudüs’ün özgürlüğü için verilen bu desteÄŸe teÅŸekkür etti.

Bugün hicri kameri 1 ÅŸevval. İran’da bugün Ramazan bayramının birinci günü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.