Rus Büyükelçi: Tahran ve Moskova’nın hatalara cevabı ezici olur

  • 10 Ağustos 2019
  • 1.947 kez görüntülendi.
Rus Büyükelçi: Tahran ve Moskova’nın hatalara cevabı ezici olur

Rusya’nın İran Büyükelçisi Levan Jagarian Amerika yönetiminin Fars körfezinde askeri ittifak kurma çabasına işaretle, Tahran ve Moskova’nın her türlü hataya cevabı ezici olacağını belirtti.

Rusya’nın İran Büyükelçisi Jagarian, Amerikalı yetkililer Fars körfezindeki hedeflerine askeri ittifak kurarak ulaşamayacağını belirterek, Amerika yönetiminin bu yöndeki önerisi birçok Batılı ülke ve hatta Amerika’nın en yakın müttefikleri tarafından ret cevabı ile karşılaştığını kaydetti.

Amerika yönetiminin İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’e yaptırım uygulamasını da kınayan Büyükelçi Jagarian, Amerikalı yetkililerin diplomasi yolunun açık olmasını istemediklerini vurguladı.

Amerikalı terörist askerlerin Suriye’deki vardığına işaret eden Rus diplomat, Amerika’nın Suriye’deki askeri varlığı illegal bir durum olduğunu, Moskova yönetimi Amerika’dan Suriye’den çekilmesini istediğini ifade etti.

İran ve Rusya’nın Suriye meselesinde iş birliği ufkunu değerlendiren Büyükelçi Jagarian, Tahran ve Moskova Rusya’da iyi iş birliği sürdürdüklerini, bu süreç önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

Rus diplomat Jagarian İran ve Rusya arasında ticaret hakkında da yaptığı açıklamada, alınan tedbirlerin sayesinde ikili ticaret hacmi de iki milyar dolara ulaşacağını vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.