Rus diplomat: Viyana görüşmelerinin amacı İran’a yönelik yaptırımları kaldırmaktır

  • 06 Eylül 2021
  • 1.930 kez görüntülendi.
Rus diplomat: Viyana görüşmelerinin amacı İran’a yönelik yaptırımları kaldırmaktır

Rusya’nın Viyana’daki Nükleer Anlaşma’yı yeniden ihya etme müzakerelerindeki heyet başkanı, dün gece twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, Viyana görüşmelerinin amacının İran’a karşı yaptırımları kaldırmak ve Nükleer Anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nı tam olarak uygulamak olduğunu bildirdi.

Fars Haber Ajansı’na göre, Rusya’nın Viyana müzakerelerindeki heyet başkanı Mikhail Ulyanov, Twitter’da şunları yazdı: “Viyana görüşmelerinin amacının, yaptırımların kaldırılması ve nükleer anlaşmanın tam olarak uygulanması da dahil olmak üzere KOEP’i  canlandırmak olduğunu unutmamalıyız. Müzakerelerdeki katılımcıların hiçbiri üzerinde anlaşılan bu hedefi de sorgulamıyor.”

Viyana merkezli uluslararası örgütlerde Rusya’nın temsilcisi,  İran’ı Viyana’daki müzakereleri sürdürmeye hazır olarak nitelendirdi.

Ulyanov,  Pazar sabahı İran çumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’nin televizyonda yaptığı konuşmalara atıfta bulunarak, “İran’ın nükleer anlaşma konusunda Viyana görüşmelerini sürdürmeye hazır olduğu bu açıklamalardan açıkça anlaşılmaktadır.” dedi.

Viyana’daki yeni tur müzakerelerin takvimi hakkında da yorum yapan Rus yetkili, “Tabii ki, bu müzakerelerin ne zaman devam edeceği henüz belli değil.” dedi.

Nükleer Anlaşma’yı yeniden  canlandırma amaçlı Viyana müzakerelerinin 6. turu, 12 Haziran’da Viyana’daki Nükleer Anlaşma  Ortak Komisyonu toplantısıyla başladı ve aynı gün İran müzakere heyeti, İran İslam Cumhuriyeti’nin temel taleplerini yerine getirmeden kesinlikle bir anlaşmaya varamayacağını açıkladı. Ancak 7. tur müzakerelerin başlama tarihi hala belirlenmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.