Rus güçlerin Karabağ’daki varlık şartları açıklandı

  • 11 Kasım 2020
  • 5.098 kez görüntülendi.
Rus güçlerin Karabağ’daki varlık şartları açıklandı

Moskova, Rusya cumhurbaşkanı, Azerbaycan cum. cumhrubaşkanı ve Ermenistan başbakanı, Vladimir Putin, ilham Aliyev ve Nikol Paşinyan arasında varılan anlaşmaya göre Karabağ bölgesinde Rus barış güçlerinin konuşlanması ile ilgili şartları açıkladı.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Kremlin Sarayının resmi sitesinde yayınlanan ortak bildiride, Karabağ’da barış güçlerinin sadece Ruslardan oluşacağını belirtti.
Bildiride Rus barış güçlerinin 5 yıllık süre ile bölgede bulunacakları, gerektiğinde bir sonraki  5 yıllık dönemin de otomatik olarak uzatılacağı ifade ediliyor.
Toplamda 2 bin asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı ve 380 araç ile askeri malzeme parçaları bölgeye ulaştırılarak Azeri ve Ermeni askerlerinin sıcak temasını engellemek için kurulacak tampon bölgede görev yapacak.
Putin dün sabah yayınladığı bildiride 3 taraf arasında varılan anlaşma uyarınca Azeri ve Ermeni güçlerin bulundukları yerde duracakları ve Rusya barış güçlerinin Karabağ ve Ermenistan arasındaki  temas hattına konuşlanacağını belirtti.
Karabağ ve çevre bölgelerde bulunan evlerinden edinenler ise Birleşmiş Milletler sığınması yüksek komiserliğinin gözetiminde evlerine dönerken savaş esirleri, tutuklular ve cenazelerin takas edileceği ifade edildi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.