Rusya, ABD’den yaptırımların kaldırılmasını istedi

  • 03 Nisan 2020
  • 4.628 kez görüntülendi.
Rusya, ABD’den yaptırımların kaldırılmasını istedi

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’den Rusya ve diğer ülkeler aleyhindeki yaptırımları kaldırmasını istedi.

Korona ile mücadelede yaptırımların ülkelerin sağlık ürünlerini temin etmeleri ve satın almalarında büyük engel olduğunu belirten Zaharova, ABD’nin halihazırdaki yaptırımlarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Rus yetkili ayrıca Rusya’nın ABD’ye gönderdiği sağlık malzemeleriyle ilgili de sorulara verdiği cevapta, Washington’un Rusya’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele için ABD’ye gönderdiği tıbbi malzemelerin tutarının yarısını ödediğini, ikinci yarının ise Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından karşılandığını belirtti.

Zaharova, “Bilindiği üzere RDIF Rus ve Amerikan ticari işbirliğinde önemli bir rol oynuyor, Rusya’daki Amerikan girişimlerini destekliyor” diye konuştu.

RDIF tarafından bu bağlamda yapılan açıklamada ise koronavirüsle küresel çapta etkili mücadele için iki ülke arasındaki diyaloğun kritik önemine dikkat çekildi:

Rusya’nın koronavirüsle mücadele kapsamında gelecekte de ABD ile çalışmaya hazır olduğunu söyleyen Zaharova, şöyle konuştu:

“ABD Dışişleri Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadelede ortak çabaların önemine ilişkin yaptığı açıklamayı, özellikle de ‘her iki ülkenin de geçmişte birbirlerine insani yardım sağlamış olduğu ve gelecekte de kuşkusuz sağlayacağı, her birimizin hayatını tehdit eden ortak düşmanla baş edebilmek için birlikte çalışmanın zamanı geldiği’ yönündeki ifadeleri dikkate aldık. Bu yaklaşıma tümüyle katılıyoruz. Şimdi birlikte çalışma zamanı geldi.”

Rus diplomat, ayrıca Rusya’nın Çin’e koronavirüsle mücadele kapsamında sağladığı insani yardım için minnettar olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.