Rusya: ABD’nin Golan Tepeleri kararı savaşa yol açar

  • 27 Mart 2019
  • 2.116 kez görüntülendi.
Rusya: ABD’nin Golan Tepeleri kararı savaşa yol açar

Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, ABD’nin Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanımaya ilişkin kararının doğrudan savaşa sürükleyen bir yol olduğunu belirtti.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyaçeslav Volodin, ABD’nin ilhak edilen Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıyamaya ilişkin kararının tehlikeli sonuçları konusunda uyardı.
Duma’da Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun ile bir araya gelen Volodin, “Bu karar aslında Birleşmiş Milletler (BM) ve BM Güvenlik Konseyi yok sayılarak alındı. Bu nedenle tüm devletler bu kararla ilgili konuşmalı. Eğer ileride de dünya, alınan bu tür kararlar doğrultusunda ilerlemeye devam edecek olursa, herkesin birbiriyle savaşıyor olacak bir duruma gelinebilir” açıklamasında bulundu.

ABD’nin ‘güçlünün hukuk üstünlüğünü’ kullandıklarını belirten Lübnan Cumhurbaşkanı ile aynı fikirde olduğunu belirten Volodin, ‘Bu doğrudan savaşa sürükleyen bir yol” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepelerine ilişkin kararını eleştirerek, “Uluslararası hukuka aykırı bu karar Batı Asya’daki gerginliği artırabilir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını yok sayan bu tür adımlar sadece durumu daha da kötüleştirir.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Batı Asya ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov da, Golan Tepelerine ilişkin Rusya’nın resmi pozisyonunun değişmediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.