Rusya: ABD’nin İran’la ilgili tutumu yıkıcıdır

  • 09 Kasım 2019
  • 1.248 kez görüntülendi.
Rusya: ABD’nin İran’la ilgili tutumu yıkıcıdır

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Amerika’nın İran aleyhindeki girişimlerinin yıkıcı ve dar görüşlü olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Zaharova,  dün Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Amerika’nın  nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’ndan (KOEP) tek yanlı ve kanunsuz bir şekilde çıkmasını sert ifadelerle eleştirdi.

Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü açıklamasında, “Eğer Amerika nükleer anlaşmayı engelleyici çalışmalar yapmasaydı İranlılar da dördüncü adımı atmazlardı” dedi.

Zaharova, İran’ın bölgedeki önemli rolünün devam ettiğine vurgu yaparak, İran’ın yer almayacağı bir şekilde Batı Asya’da güvenlik yapısının  mümkün olmayacağı ve Suriye, Irak ve Afganistan’da durumun sakinleşmeyeceğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani, geçen salı günü yaptığı açıklamada, Avrupa’nın nükleer anlaşmaya bağlı kalmadığını gerekçe göstererek nükleer anlaşma çerçevesinde İran’ın taahhütlerini  azaltma doğrultusunda 4. adımı atmasına dair emir vermiştir. Bunun ardından da Fordo nükleer tesislerinde uranyum zenginleştirme işlemleri yeniden yüzde 5 civarında başlamıştır./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.