Rusya: ABD’nin Suriye’ye olası saldırısına orantılı karşılık veririz

  • 29 Haziran 2017
  • 1.371 kez görüntülendi.
Rusya: ABD’nin Suriye’ye olası saldırısına orantılı karşılık veririz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Suriye ordusuna yönelik olası saldırısına orantılı karşılık vereceklerini belirtti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile Berlin’deki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Lavrov, ABD’nin ‘Suriye ordusunun kimyasal silah kullanacağına’ yönelik iddiasına yanıt verdi.

Lavrov, “ABD’nin bu sefer, terörle mücadele eden Suriye hükümet ordusuna yönelik yeni saldırıları kışkırtmak ve bahane yaratmak için bazı gizli ve kimseye gösterilmemesi gereken istihbaratlar temelinde spekülasyon yapmak yerine gerçekten kimyasal silahın yayılmasını önleme rejimini koruma ihtiyacına dayanmasını umuyorum” dedi.

ABD ve Avrupalı partnerlerin Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden değil bu ülkedeki gerilimi azaltma yönünde adım atmasını beklediklerini söyleyen Lavrov, “Biz tüm konularda iyi niyetimizi gösterdik. Suriye’de Türkiye ve İran’la ortak çabalarımız var. Astana’da düzenlediğimiz görüşmeler tüm ülkeler tarafından destek gördü. Yeni görüşme turu gelecek hafta yapılacak” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin yeni bir kimyasal saldırı düzenlemek için yaptığı hazırlıkları izlediklerini öne sürmüştü.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Suriye’deki meşru yönetime yönelik iddialarının ve tehditlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da, Suriye hükümetinin kimyasal saldırı hazırlığı yaptığını iddia eden Beyaz Saray’ın, teröristlere kimyasal silah kullanarak provokasyon yapma daveti gönderdiğinin altını çizmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.