Rusya: Amerika, İran’ın silah ambargosunun sonlanması ile akıllıca davransın

  • 16 Ekim 2020
  • 5.294 kez görüntülendi.
Rusya: Amerika, İran’ın silah ambargosunun sonlanması ile akıllıca davransın

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ABD’nin İran silah ambargosu ile ilgili BM Güvenlik Konseyinde aldatıcı davrandığını belirterek, ambargonun 18 Ekim’de sona ereceğini ve bu hususta ABD’nin akıllıca davranmasını istedi.

Moskova’da haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, IRNA’nın sorusuna karşın ülkesinin 2231 nolu BM Güvenlik Konseyi kararı ve Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) uygulanmasında ısrarcı olduğunu söyledi.
Ülkesinin her zaman ve kayıtsız şartsız 2231 nolu kararın ve KOEP’in uygulanmasına vurgu yaptığını ifade eden Zaharova, bu konularla bağlantılı konulardan birinin tarafların taahhütlerini yerine getirmesi ve sınırlamaların kaldırılması olduğunu söyledi.
2231 nolu kararın ve ona dahil olan silah ambargosunun gözden geçirilmez olduğunu ifade eden Zaharova, BM Güvenlik Konseyinin 2015 yılında İran aleyhinde silah kısıtlaması yapmadığını söyledi.
Zaharova, İran’ın KOEP ile ilgili müzakereler sürecinin hızlanması için bazı sınırlamaları isteğe bağlı uyguladığını belirterek, başından beri bu sınırlamaların ne zaman kalkacağının belirtildiğini söyledi.
Zaharova, İran’ın ülkesinin bir çok alanda güvenilir ortağı olduğunu belirterek, silah ambargosunun kalkması ile iki ülke arasında yeni işbirliği imkanları doğabileceğini ve bunun dikkate alınacağını söyledi.
ABD’nin tüm çabalarına rağmen İran silah ambargosunun 18 Ekim tarihinde sona erecektir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.