Rusya Amerika’nın İran Devrim Muhafızları aleyhinde muhtemel kararına tepki gösterdi

  • 11 Ekim 2017
  • 1.155 kez görüntülendi.
Rusya Amerika’nın İran Devrim Muhafızları aleyhinde muhtemel kararına tepki gösterdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray’ın İran Devrim Muhafızları’nı terörist listesine almaya dayalı muhtemel raporlarını eleştirdi.

ABD’nin İran Devrim Muhafızları’na yönelik terör listesi çalışmalarının negatif olduğunu belirten Rusya dışişleri bakanlığı, Devrim Muhafızları’nın terör örgütü olmadığını söyledi.

Rusya dışişleri bakanlığı, ayrıca ABD’nin devrim muhafızları çalışmasının nükleer anlaşmanın iptaline yönelik bir adım olduğunu da belirtti.

Bu arada İran devrim muhafızları ordusu genel komutanı  tümgeneral  Muhammed Ali Caferi de, Amerika’nın devrim muhafızları ve nükleer anlaşmaya karşı yönelik muhtemel kararına gösterdiği tepkide, Amerika’nın böyle bir girişimine İran’ın  siyasi, savunma ve sosyal alanda  misillemede bulunma imkanlarının olduğunu bildirdi.

Öte yandan Kremlin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov da,  ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nı (IRGC) ‘terör örgütleri listesi’ne alma planına olumlu yaklaşmadıklarını söyledi.

ABD Başkanı Başkanı Donald Trump’ın İran Devrim Muhafızları’nı ‘terör örgütleri’ listesine alma ihtimaline ilişkin bir açıklama yapan Kabulov, “Biz buna olumsuz bakıyoruz ve IRCG’yi terör örgütü olarak görmüyoruz” dedi.

Kabulov, Washington’un tüm adımları İran’la yapılan nükleer anlaşmayı bozmak için attığının da altını çizdi.

ABD Başkanı Trump’ın bu hafta İran ile P5+1 ülkeleri arasında yapılan 2015 tarihli nükleer anlaşmayı ‘feshetmesi’ bekleniyor.

Trump’ın açıklamasında ABD’nin anlaşmadan tamamen çıkacağı yönünde bir ifade yer almasa da, ABD Başkanı, Kongre’ye İran’a yönelik yaptırımlara geri dönülüp dönülmemesi konusunda karar vermeleri için 2 ay süre tanımıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.