Rusya: Beşşar Esad’ı kişisel olarak desteklemiyoruz

  • 28 Mart 2016
  • 1.163 kez görüntülendi.
Rusya: Beşşar Esad’ı kişisel olarak desteklemiyoruz
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı kişisel olarak desteklemediklerini, bu ülkedeki meşru hükümeti desteklediklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zaharova, “Bizim desteklediğimiz Esad değil. Onun (Esad’ın bir zamanlar) bizim dostumuz değil, Batı’nın dostu olduğunu kimse unutmasın” dedi ve ekledi:

‘LİBYA BİZE BUNU GÖSTERMİŞTİ’

“Biz, meşru hükümetin yerinde kalmasını destekledik. Zira devlet başkanı giderse, onunla birlikte hükümetin ve ordunun da dağılacağını biliyorduk. Libya bize bunu göstermişti.”

Zaharova’ya göre, Rus hava güçlerinin Suriye’ye konuşlandırılmasının nedeni de bu ülkenin ‘çökmesini’ önlemek ve terörle mücadele etmekti.

‘SURİYE’YE 2011 YA DA 2012’DE ASKER GÖNDERSEYDİK, HAKLI OLABİLİRLERDİ’

“Rusya’nın, ‘iç savaşta Esad’ı desteklemek için hava güçlerini Suriye’ye gönderdiğini’ söylüyorlar. Eğer Rusya, 2011 ya da 2012 yıllarında yani iç savaş olarak nitelenebilecek bir dönemde askerlerini Suriye’ye gönderseydi, böyle söylemek mümkün olabilirdi. Ama böyle olmadı” diyen Zaharova, şu vurguyu yaptı:

“Rusya hava operasyonlarına, kısa süreli olacaklarını söyleyerek başlamıştı. Operasyonun amaçları da net bir biçimde belirlenmişti. Nitekim bu amaç, terörle mücadeleydi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.