Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: AB İle Mevcut İlişkilerde İyi Niyet Artık İşe Yaramıyor…

  • 10 Aralık 2014
  • 666 kez görüntülendi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: AB İle Mevcut İlişkilerde İyi Niyet Artık İşe Yaramıyor…

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ria Novosti Haber Ajansı’na bugün verdiği özel röportajda, Moskova’ya karşı uygulanan yaptırımlara cevap niteliğinde hayata geçirdikleri kısıtlayıcı tedbirlerin etkili sonuç verip vermediği üzerine kendisine yöneltilen soruya verdiği yanıtta, AB’den ithal edilen gıda ürünlerine kısıtlama getiren söz konusu tedbirleri hafifletme gibi bir niyetleri olmadığını, çünkü AB ile mevcut ilişkilerde “iyi niyetin artık işe yaramadığını” söyledi.

Rusya’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Rusya ile ültimatomlar temelinde bir diyalog kurmaya yönelik girişimlerin kesinlikle kabul edilemez ve herhangi bir sonuç vermekten de çok uzak olduklarını kaydeden Lavrov, Rusya’nın uluslararası anlaşmalardan ve Dünya Ticaret Örgütü’nün ilgili normlarından kaynaklanan hakları göz önünde bulundurulduğunda söz konusu adımlara cevap niteliğinde hayata geçirdikleri tedbirlerin oldukça dengeli olduklarını da sözlerine ekledi.

Söyleşinin devamında, ‘‘Biz söz konusu yaptırımların kaldırılması hususunda herhangi bir görüşme yapmıyoruz. Bu iş , ilgili yaptırımları hayata geçirenlerin sorumluluğundadır. Ancak AB mevzubahis süreçte sağduyulu bir yaklaşım sergilerse, o takdirde biz de yapıcı bir işbirliği için hazır oluruz’’ şekilde konuşan Bakan, bugün ortaya çıkan gündemin Brüksel’in Ukrayna’daki aşırı milliyetçi siyasi grupların iktidarı ele geçirmesine destek veren politikalarının bir sonucu olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.