Rusya, İran insansız hava araçlarını kullandığı yönündeki iddiaları reddetti

  • 29 Ekim 2022
  • 144 kez görüntülendi.
Rusya, İran insansız hava araçlarını kullandığı yönündeki iddiaları reddetti

Rusya’nın Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi, Tel Aviv temsilcisinin Rusya’nın Ukrayna’daki savaşta İran İHA’larını kullandığına ilişkin iddiasını reddederken, “Bu tür suçlamaların amacı Güvenlik Konseyi’ne baskı yapmaktır.”diye kaydetti.

Siyonist rejimin Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Gil Adardan, Rusya’nın Ukrayna savaşında İran insansız hava araçlarını kullandığını iddia etti.
Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya’nın Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi “Vasily Nebenzia”, ​​Cuma akşamı bu örgütün Güvenlik Konseyi toplantısında, Batı’nın Rusya’nın İran İHA’larını kullandığı yönündeki iddialarını bir kez daha reddetti.

Rus diplomat açıklamasını şöyle sürdürdü: Bugün, İsrail temsilcisinin Ukrayna’da İran insansız hava araçlarının kullanıldığı iddiasıyla ilgili açıklamasını duyunca şaşırdık. Bu tür iddiaları daha önce reddettik ve şimdi de şiddetle reddediyoruz.

Daha önce İran’ın Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Emir Sait İrevani Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, İran’ın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere daha önce veya sonra çatışma taraflarına herhangi bir silah sağlamadığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.