Rusya, İran ve Türkiye arasında Suriye anlaşması konusunda görüşmeler sürüyor

  • 18 Mayıs 2017
  • 1.085 kez görüntülendi.
Rusya, İran ve Türkiye arasında Suriye anlaşması konusunda görüşmeler sürüyor

Rusya cumhurbaşkanının Ortadoğu ve Afrika özel temsilcisi Mihail Bogdanov, Rusya, İran ve Türkiye’nin halihazırda Suriye’de güvenli bölge anlaşmasının yürürlüğü konusunda görüş alış verişlerinin devam ettiğini söyledi.

Tas haber ajansına göre, Mihail Bogdanov, dün yaptığı açıklamada, üç ülkenin Suriye’de güvenli bölgenin garantörü olduğunu belirterek, gözlemci olan Amerika ve Ürdün’le de, sözkonusu anlaşmanın yürürlüğü konusunda görüş alış verişlerin sürdüğünü söyledi.

Bogdanov, BM genel sekreterinin Suriye özel temsilcisi Mistura’nın Cenevre’de Suriyeli gruplar arasında görüşmeler ardından Moskova’ya gelebileceğini söyledi.

Bogdanov, Rusya dışişleri bakan yardımcısı Genadi Gatilov’un Cenevre’de olduğunu ve başta Mistura olmak üzere Suriyeli gruplarla bir dizi görüşmelerde bulunacağını söyledi.

İran, Türkiye ve Rusya üçlüsünün Astana’da 6 Mayısta Suriye’de ”Çatışmasızlık bölgeleri’ oluşturulmasına dair anlaşmanın ardından Suriye ile ilgili yeni tur görüşmeleri salı günü Cenevre’de başlarken bu görüşmelerin 20 mayısa kadar sürmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.