Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, İran ile ticaretin her boyutunda ilişkileri geliştirmeye hazır olduklarını söyledi.
Presstv’nin haberine göre, İran ve 5+1 grubu arasında varılan ‘ortak bildiri’yle ilgili açıklama yapar Rus bakan, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasının ardından Rusya’nın İran’a, otomobil, uçak ve gemi satacağını söyledi.
Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Manturov, ülkesinin İran’la ortak projelere de katılmaya hazır olduğunu dile getirdi.
İran pazarına girmenin Rusya açısından önemli olduğunu belirten Manturov’un bu açıklamasının yanı sıra Cuma günü de Rusya iktisadi kalkınma bakanı yaptığı açıklamada, İran aleyhindeki yaptırımların kalkmasının İran ve Rusya ticari ve iktisadi ilişkilerinin gelişmesine vesile olacağını iki ülkenin başta enerji olmak üzere birçok alanda işbirliğini geliştirebileceğini söyledi.
