Rusya Şii müslümanları başkanı: Amerika isyancıları destekleyerek İran aleyhinde şom emellerine ulaşmak istiyor

  • 03 Ocak 2018
  • 952 kez görüntülendi.
Rusya Şii müslümanları başkanı: Amerika isyancıları destekleyerek İran aleyhinde şom emellerine ulaşmak istiyor

Rusya Şii müslümanları toplumu lideri Nizami Baluğlanov, Amerika’nın İran aleyhinde terörü bir araç olarak kullanma siyasetinin yenilgiye uğradığını ve Amerika’nın şimdi isyancı göstericileri destekleyerek İran aleyhinde şom emellerine ulaşmak istediğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Nizami Baluğlanov, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyetine darbe indirmek peşinde olduğunu belirterek, ”Amerika’nın bölgenin iki güçlü ülkesi olan İran ve Türkiye’ye darbe indirmeye yoğunlaştığını’  söyledi.

Amerika’nın müslümanlar aleyhindeki siyasetlerini hayata geçirmek için terörü ve isyancıları kullandığını ve hatta güvensizlik ortamı çıkardığını belirten Baluğlanov, İran İslam cumhuriyetinin, Amerika ile onun batılı ve arap müttefiklerinin oyunlarına karşı duracak güçte olduğunu ve onların şom emellerinin gerçekleşmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Baluğlanov, Yemen, Afganistan, Libya ve Suriye’de  yaşanan olaylara ve Amerika’nın buralardaki cinayetlerine temas ederek, Amerika’nın  emperyalist siyasetlerini gerçekleştirmek için insanların öldürülmesi ve ülkelerin yerle bir olmasına ağırlık verdiğini zira Amerika’nın bu yönde karnesinin çok kötü olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.