Rusya, Suriye Muhaliflerini Müzakereye Davet Etti.

  • 15 Ocak 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Rusya, Suriye Muhaliflerini Müzakereye Davet Etti.

Rusya Cumhurbaşkanının Ortadoğu işlerinden sorumlu temsilcisi yaptığı açıklamada, Suriyeli muhaliflerden 25’i aşkın kişiyi müzakerelere katılmak için Moskova’ya davet etti. Alınan Bilgilere göre, Mihail Bogdanov Çarşamba günü muhabirlere hitaben yaptığı açıklamada, Rusya’nın 25’i aşkın Suriyeli muhalife, Moskova’da 26 ila 29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek müzakerelere katılmaları için davetiye gönderdiğini belirtti. Bogdanov, davetlilerin müzakerelere katılmak için Moskova’ya gelmelerini ümit etti.

Rusya Cumhurbaşkanının Ortadoğu işlerinden sorumlu temsilcisi açıklamalarında, söz konusu kişilerle Suriye hükümeti temsilcileri arasında Moskova’da düzenlenecek müzakerelerin her iki taraf için faydalı olacağını ve siyasi müzakereler gerçekleşirse artık çatışmaların durabileceği ve bundan böyle yerini siyasi müzakerelere bırakacağını belirtti.

Siyasi gözlemciler, başta Katar, S. Arabistan ve Türkiye gibi bölgesel ülkelerin yanı sıra batılı güçlerin Suriye’deki silahlı terör örgütlerine destek verdiği kanaatindeler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.