Rusya: Suriye’de tekfirciler zehirli madde kullandı

  • 20 Aralık 2014
  • 988 kez görüntülendi.
Rusya: Suriye’de tekfirciler zehirli madde kullandı

Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü, güvenilir kaynaklara dayanılarak elde edilen bilgilerin  Suriye’de tekfircilerin  zehirli maddeler kullandıklarını ortaya koyduğunu bildirdi.

Habere göre, Rusya dışişleri bakanlığı, dün yayınladığı bildiride, Suriye yönetiminin uluslar arası kimyasal silahların yasaklanması  örgütü ile işbirliği yaptığı ama  Suriye’de tekfirci grupların zehirli klor gazlarını halka karşı kullandıklarının görüldüğüne vurgu yapıldı.

Bildiride, terörist tekfirci güçlerin zehirli klor gazlarına sahip olmaları ve bunları kullanmalarının son derece büyük bir kaygıya neden olduğuna işaret edilirken, bunun yanı sıra Suriye yönetiminin kimyasal silahlarla ilgili olarak  BM ve uluslar arası  toplumla yaptığı işbirliğinin ise takdire şayan olduğuna temas edildi.

Rusya dışişleri bakanlığının bildirisinde, Suriye’de  kimyasal  zehirli klor gazlarını elinde bulunduran terör örgütlerine karşı uluslar arası toplum ve kuruluşların gerekli tepkiyi göstermeleri temennisi dile getirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.