Rusya: teröristler kimyasal saldırı peşindedir

  • 04 Şubat 2020
  • 3.687 kez görüntülendi.
Rusya: teröristler kimyasal saldırı peşindedir

Rusya Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü yaptığı açıklaamda, teröristlerin Suriye’nin İdlib ilinde yeni bir kimyasal saldırı hazırlığınd aolduğunu duyurdu.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Savunma Bakanlığı, “Beyaz Miğferliler” terör grubunun 15 üyesinin kimyasal maddelerle provokatif girişimlede bulunma amacıyla İdlib’e giriş yaptığını ilan etti.

Yapılan açılamada, teröristlerin İdlib’e 400 litrelik kimyasal madde soktuğu vurgulandı.

Beyz Miüferliler olarak biline grup, 2013 yılında Amerika ve İngiltere başta olmak üzere bazı ülkelerin yardımıyla şekillenirken, söz konusu grup üyeleri daha çok Suriye’de teröristlerin bulunduğu alanlarda faaliyet göstermöektedir.

teröristler daha önceleri de İdlib başta olmak üzere Suriye’nin çeşitli bölgelerinde kimyasal saldrılarda bulunup, saldrılardan Şam yönetimini sorumlu göstererek, Suriye’ye askeri müdahale için zemin hazırlamaya çalışmıştı.

Amerika, Fransa ve İngiltere, 14 Nisan 2018’de Suriye’nin Duma bölgesinde ŞAm yönetimin kimyasal saldırıda bulunduğu yönündeki yalan iddiaların ardından Suriye’nin çeşitli bölgelerini yüzlerce füeyle hedef almıştı.

Amerika ve müttefikleri, Suriye’de teröristlerin hezimete uğramasını içlerine sindiremiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.