Rusya: UAEK’nun raporları İran’ın nükleer anlaşmaya bağlılığını teyit ediyor

  • 19 Eylül 2018
  • 1.403 kez görüntülendi.
Rusya: UAEK’nun raporları İran’ın nükleer anlaşmaya bağlılığını teyit ediyor

Rusya’nın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’ndaki temsilcisi Mihail Ulyanov, UAEK’nun bu zamana kadar yayınladığı raporların İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını gösterdiğini söyledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, 30 ağustos tarihinde nükleer anlaşmanın imzalanmasından bu zamana kadar 12 kez rapor yayınlarken bu raporlarda İran’ın nükleer anlaşma çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirdiğini onayladı.

Rusya’nın UAEK’ndaki temsilcisi Ulyanov, ırkçı İsrail rejiminin bu zamana kadar İran’la ilgili ortaya attığı iddiaları ve asılsız suçlamaları kanıtlayacak her hangi bir delili UAEK’na sunamadığını bildirdi.

Rus yetkili, ırkçı İsrail rejimi başbakanı Netanyahu’nun nisan ayında İran’la ilgili gündeme getirdiği yaygın iddialara da temasla, ”bu iddiaları kanıtlayacak belgeleri hazırlamak için sanırım epey zamana ihtiyacı var’ dedi.

Netanyahu, 30 nisan tarihinde bir televizyon yayınında adeta bir şov yaparcasına, çok sayıda klasör, cd ve kağıtla seyircilerin karşısına çıkarak, İran’ın gizli nükleer silah programının olduğunu ileri sürmüştü.

Öte yandan AB dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini ise İsrail başbakanının bu iddialarının doğru olmadığını zira İran’ın çalışmalarının daimi olarak denetlendiğini ve İran’ın bu zamana kadar nükleer enerji çalışmalarında taahhütlerinin dışına çıkmadığının bizzat uluslararası atom enerjisi kurumu tarafından teyit edildiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.