Rusya, Ukrayna’nın biyolojik laboratuvarları hakkında Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı

  • 26 Ekim 2022
  • 145 kez görüntülendi.
Rusya, Ukrayna’nın biyolojik laboratuvarları hakkında Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı

Birleşmiş Milletler’deki Rus heyeti, Ukrayna’nın olası bir kirli bomba kullandığını açıklamasının ardından, Güvenlik Konseyi’ni bu ülkedeki biyolojik laboratuvarlarla ilgili olarak toplantıya çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde, kimliği belirsiz güvenilir kaynaklar, Kiev’in Rusya’yı nükleer silah kullanmakla suçlamak için Ukrayna’da sözde “kirli bomba”nın patlamasıyla ilgili provokatif bir eylem arayışında olduğunu duyurdu.

Kirli bomba, nükleer olmayan bir patlama kullanarak çevreyi atomik radyasyonla kirleten radyoaktif maddelerle kirlenmiş bir bomba veya füze türüdür.

İRNA’ya göre; Rusya’nın Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Dmitry Polyansky, Salı günü yerel saatle Birleşmiş Milletler’in Ukrayna’daki biyolojik laboratuvarlara dikkat etmesi ve özellikle bunlara karşı hassas olması gerektiği konusunda uyardı.

BM’deki Rus temsilciliği, Moskova’nın BM Güvenlik Konseyi’nden önümüzdeki iki gün içinde bu konuda bir toplantı yapmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Bu arada; Rusya cumhurbaşkanlığı sözcüsü “Dmitry Peskov” Pazartesi günü Ukrayna makamlarının Rus kuvvetlerine karşı bir tür radyoaktif bomba kullanma tehdidini gerçek ve ciddi bir tehdit olarak nitelendirdi.

Peskov, Kremlin’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: Kiev rejimi açıkça “kirli bomba” kullanmakla tehdit etti ve Rusya Savunma Bakanlığı da bu bilgiyi Batı’ya verdi.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Rusya’nın geçmişte ve günümüzde Ukrayna’da nükleer silah kullanma niyetinde olmadığını söyledi.

Vasiliy Nebenzya dün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e sunduğu bildiride Rusya’nın üst düzey liderleri arasında ve savunma bakanlığında nükleer silah kullanma olasılığından bahsedilmediğine işaret etti. Nebenzya, Rusya’nın bildirisinin resmi belge olarak BM Güvenlik Konseyi’nde ve BM Genel Kurulu’nda dağıtılmasını talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.