Rusya ve Fransa Mistral gemi anlaşmasını iptal ediyorlar

  • 25 Nisan 2015
  • 901 kez görüntülendi.
Rusya ve Fransa Mistral gemi anlaşmasını iptal ediyorlar

Ukrayna krizinin başlamasıyla Rusya-Fransa arasında bilmeceye dönen Mistral tipi savaş gemilerinin Moskova yönetimine tesliminde son açıklamayı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yaptı.

Rusya medyası, Fransa’nın Rusya’ya savaÅŸ gemisi satışını içeren Mistral anlaÅŸmasının  iki ülke tarafından  feshedilmekte olduÄŸunu bildirdi.

Rusya medyasına göre, Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Ermenistan’ın baÅŸkenti Erivan’da Rusya devlet baÅŸkanı Putin’le yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Mistral’lerin Rusya’ya teslim edilmesi konusunda Putin’le anlaÅŸamadıklarını ve bunların teslim edilmemesi halinde parayı Rusya’ya geri ödemeye hazır olduklarını açıkladı.

Hollande, açıklamasında ayrıca Rusya ile Ä°ran’ın nükleer programı, Suriye ve Irak gibi konulanda iÅŸbirliÄŸini sürdüreceklerini söyledi.

Fransa ve Rusya arasında 2012 yılında yapılan anlaÅŸmaya göre, Fransa’nın Rusya’ya Mistral tipi iki helikopter taşıyıcı gemi yaparak teslim etmesi gerekiyordu.

Maliyetlerinin toplam 1,2 milyar avro olduÄŸu bilinen gemilerden birinin anlaÅŸma gereÄŸi 2014, diÄŸerinin ise 2015’te teslim edileceÄŸi açıklanmıştı. Ancak Fransa, Ukrayna krizindeki rolünü gerekçe göstererek, gemilerin Rusya’ya teslimatını askıya almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.