Rusya’da Muhalif Lidere 3.5 Yıl Hapis Cezası Verildi…

  • 30 Aralık 2014
  • 696 kez görüntülendi.
Rusya’da Muhalif Lidere 3.5 Yıl Hapis Cezası Verildi…

Rusya’da, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik sert eleştirileriyle bilinen muhalif lider Aleksey Navalni, hakkında açılan yolsuzluk davasında hakim tarafından suçlu bulundu ve üç buçuk yıl hapse mahkum edildi. Cezası askıya alınan Navalni, “İddialar uydurmaca. Amaçları siyasi etkinliğimi bitirmek” dedi.
Mahkeme, Navalni’nin hissedarı olduğu iki şirkette yolsuzluk yaptığına ve şirketin kasasını boşaltarak 30 milyon rubleyi, yani yaklaşık 518 bin doları zimmetine geçirdiğine hükmetti.
Cezası askıya alınan Navalni, aynı suçu bir kez daha işlemesi durumunda hapse girecek. Yargıcın uygun gördüğü bir sürenin ardından suçun tekrarlanmadığına kanaat getirmesi durumunda ise cezayı iptal etme yetkisi var.
Aynı davada yargılanan Navalni’nin kardeşi Oleg Navalni de üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı ve demir parmaklıklar ardında yatacak.
Rus devletine ait haber ajansı RIA Novosti, Oleg Navalni’nin avukatı aracılığıyla kararı temyize götürdüğünü söyledi.
Oleg Navalni’nin temyiz mahkemesi kararı belli olana kadar serbest bırakılması talep ediliyor.
Davada kararın gelecek ay verilmesi bekleniyordu. Ancak Navalni’yi destekleyenlerin 15 Ocak’ta büyük bir protesto gösterisi düzenlemeye hazırlanmaları nedeniyle karar duruşması erkene çekilmişti.
Navalni, 2011 yılında Putin karşıtı sokak gösterilerinde ön saflarda yer almış ve gösterileri organize edenlere liderlik etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.