Rusya’da Muhalif Liderin Gözaltına Alınmasıyla İlgili Protesto Gösterilerinde Tutuklamalar Yaşandı…

  • 31 Aralık 2014
  • 674 kez görüntülendi.
Rusya’da Muhalif Liderin Gözaltına Alınmasıyla İlgili Protesto Gösterilerinde Tutuklamalar Yaşandı…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı eylemleri ile öne çıkan ünlü blogger Aleksey Navalnıy, Kremlin’in duvarları dibinde yer alan Manej Meydanı’nda gözaltına alındı. Navalnıy, ev hapsi kararını ihlal gerekçesi ile tutuklanırken yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı protesto eylemlerinde 100’den fazla kişi de polis merkezine götürüldü.

Muhalif lider Navalnıy’ın polis merkezinden sonra evine götürüldüğü ve ev hapis cezasının uygulanmaya başlandığı kaydedildi. Navalnıy’ın apartmanın çevresinde polis nöbet tutmaya başladı.

Gözaltına alınanlar arasında bir Türk vatandaşının olduğu da belirtiliyor. Türk vatandaşı C.A.’nın Arbat Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü, bir Almanya vatandaşı ile birlikte yanlışlıkla gözaltına alındığının tespit edilmesinin ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

Moskova polis merkezinden yapılan açıklamada, Manej Meydanı’nda gösteri yapan ve kamu düzenini bozan 100’den fazla kişinin gözaltına alındı doğrulandı. Polisin, eyleme katılanları kamu düzenini bozmamaları konusunda sıklıkla uyarıda bulunduğu, gözaltına alınanların polisin uyarılarını dikkate almadığı ifade edildi.

Twitter’den gelişmeleri değerlendiren Navalnıy, “Ev hapis cezasına rağmen bugün sizinle birlikte olmak istedim. Bu yüzden bugün buradayım” ifadelerini kullandı. Navalnıy, merkeze yakın bir alanda polis tarafından gözaltına alındı. Aleksey Navalnıy, yazdığı bir diğer mesajında, “Manej Meydanı’na ulaşamadım. Ancak bu sizlerin de ulaşamadığı anlamına gelmiyor. Size şunu söylemek isterim ki, onlar herkesi gözaltına alamaz” dedi.

Moskova’da sabah saatlerinde görülen davada Navalnıy ve kardeşi Oleg, bir Fransız kozmetik firmasından zimmete para geçirdikleri iddiası ile 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kardeşi tutuklanarak hapishaneye götürülürken, Navalnıy de ev hapsine mahkum edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.