Rusya’daki gaz patlamasında ölü sayısı 26’ya çıktı

  • 03 Ocak 2019
  • 1.237 kez görüntülendi.
Rusya’daki gaz patlamasında ölü sayısı 26’ya çıktı

Rusya’daki doğal gaz patlaması nedeniyle çöken binanın enkazından çıkarılan ölü sayısı 26’ya ulaştı.

Rusya’nın Çelyabinsk bölgesindeki Magnitogorsk şehrinde doğal gaz patlaması nedeniyle çöken binanın enkazından çıkarılan ceset sayısı 13’e ulaştı. Böylece  ölü sayısı 26’ya yükselmiş oldu. Rus yetkililer daha önce ölü sayısını 19 olarak ilan etmişlerdi.

Magnitogorsk şehrinde 10 katlı binada 31 Aralık günü sabah saatlerinde meydana gelen patlamada çöken blokun enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, enkaz altından 13 kişinin cesedi çıkarıldı.

Enkaz altında olduğu tahmin edilen yaklaşık 15 kişinin akıbeti henüz bilinmiyor.

Magnitogorsk şehrindeki binada 31 Aralık Pazartesi günü yerel saatle 06.00 civarında meydana gelen patlamada 100’den fazla kişinin yaşadığı 48 daire zarar görmüştü. Çöken binanın enkazından 8 kişinin cesedine ulaşılmış, bir bebek ise olaydan yaklaşık 35 saat sonra enkazdan sağ çıkarılmıştı.

Bu arada İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, dün yaptığı açıklamada, Rusya’da yaşanan sözkonusu hadiseden dolayı üzüntü duyduklarını bildirerek  ölenlerden dolayı Rusya devleti ve ölenlerin yakınlarıyla dert ortağı içinde olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.