Rusya’dan nükleer anlaşmanın yürürlüğüne vurgu

  • 05 Aralık 2016
  • 972 kez görüntülendi.
Rusya’dan nükleer anlaşmanın yürürlüğüne vurgu

İslami İran’ın Rusya büyükelçisi Mehdi Senai, Rusya’nın nükleer anlaşmanın taraflarından biri olarak taahhütlerine bağlı kalacağını bildirdiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Mehdi Senai, 6 Aralık öğrenci günü eşiğinde Moskova’da  yaptığı açıklamada, Amerikan Kongresi’nin  İran aleyhindeki yaptırımları uzatması kararına tepki gösterirken, sözkonusu anlaşmanın imzalanmasının ardından Rusya devlet başkanı Putin’in, Rusya’nın siyaset doktrininin uluslararası bir belge olan  nükleer anlaşmanın  eksiksiz  uygulanması olduğunu söyledi.

Senai, Rusya’nın, nükleer anlaşmayı imzalayan 5+1 grubu ülkelerin tamamından nükleer anlaşmanın yürürlüğünde taahhütlerini yetine getirmelerini istediğini belirterek, bu anlaşmanın  zarar görmemesi için eksiz uygulanmasına vurgu yaptığını bildirdi.

İran büyükelçisi, Amerikan Kongresi’nin İran aleyhindeki yaptırımların uzatılmasını onaylamasını nükleer anlaşmaya karşı tezat olarak gördüğünü ve taahhütlerin çiğnenmesi  manasına geldiğine inandığını ve İran’ın da buna karşı misillemede bulunma hakkı olduğu hakkının bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.