Rusya’dan Sarin Gazı Raporu!

  • 03 Kasım 2017
  • 1.185 kez görüntülendi.
Rusya’dan Sarin Gazı Raporu!

Rusya Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ve BM’nin nisan ayında Han Şeyhun’da gerçekleştirilen kimyasal saldırıdan Suriye ordusunun sorumlu tutulduğu raporun ardından kendi raporunu sundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu dışında kimyasal silah kullanımı riskinin yüksek olduğunu belirtti.

Rusya, kimyasal silah kullanımına şiddetle karşı çıktığını kaydederek, bu gibi suçların sorumlularının yargılanması gerektiğinin altını çizdi.

Rusya’nın Suriye’de kimyasal silah kullanımını teşvik ettiği iddialarının histeri ve Moskova’yı itibarsızlaştırma girişimi olduğunu belirten Bakanlık, basındaki iddialar üzerinden Şam’ın suçlanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

BM ve OPCW’nin raporunu profesyonellik dışı ve amatörce olarak niteleyen Rus Dışişleri, Şam’ın kimyasal silah kullanmasının, saldırının yalnızca muhaliflerin işine yarayacağı için hiçbir mantığı olmadığını belirtti.

İDDİALAR ÇÜRÜTÜLDÜ

Rusya’nın raporuna göre, Suriye ordusuna ait bir uçak bölgedeydi, ancak saldırının gerçekleştirildiği noktadan 5 kilometre uzaktaydı. Uçağın teknik özellikleri bakımından da söz konusu noktaya böyle bir uzaklıktan sarin bombası bırakılmış olması mümkün değil. Bombanın oluşturduğu oyuk da yerde patlamış olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak da görgü tanıklarının Han Şeyhun üzerinde bir uçak görmediğini belirtti.

‘GERÇEKTEN SARİN OLSAYDI, BEYAZ MİĞFERLER GÖNÜLLÜLERİ ÖLÜRDÜ’

Rus bir uzman da fotoğraflarda, kimyasal saldırı haberlerinin dayandırıldığı Beyaz Miğferler gönüllülerinin eldiven takmadığının görüldüğüne ve sarin gazının gerçekten kullanılmış olması halinde gönüllülerin ölmüş olması gerektiğine dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı da OPCW’nin raporunda gösterilen mühimmatın su borularından yapılmış olduğunu kaydetti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.