Rusya’nın İran büyükelçisi: Batılı ülkeler nükleer anlaşmanın uygulanmasından yanalar

  • 10 Aralık 2016
  • 1.052 kez görüntülendi.
Rusya’nın İran büyükelçisi: Batılı ülkeler nükleer anlaşmanın uygulanmasından yanalar

Rusya’nın Tahran büyükelçisi Levan Cagariyan, Avrupa ülkelerinin Amerika’nın nükleer anlaşmanın yürürlüğünü engellemesine izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

Rusya büyükelçisi, nükleer anlaşmanın İran ve ABD arasında bir anlaşma olmadığını aksine çok yönlü uluslararası  bir anlaşma olduğunu belirterek, ülkelerin artık  böylesi bir anlaşmanın ve uluslararası taahhütlerin çiğnenmesine izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

Rusya’nın İran büyükelçisi  nükleer anlaşmanın uluslararası atom enerjisi kurumunun onayından geçen bir anlaşma olduğunu ve bu uluslararası kurumun bu anlaşmayı denetlediğini  hatırlatarak, ”İran’ın bu zamana kadar anlaşma karşısında bütün taahhütlerini  yerine getirdiğini” söyledi.

Cagariyan, başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin  nükleer anlaşmaya bağlı kalmaları gerektiğini belirterek, nükleer anlaşmanın zarar görmesi halinde,  bütün ülkelerin zarar göreceğini ve bundan dolayı da uluslararası toplumun  milletlerin zarar görmesine neden olacak girişime izin vermemesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.