Safevi: Direniş ekseni, Amerika komplolarına karşı direniyor

  • 27 Mart 2017
  • 1.143 kez görüntülendi.
Safevi: Direniş ekseni, Amerika komplolarına karşı direniyor

Başkumandanın yüksek danışmanı, günümüzde Lübnan Hizbullah’ının bölgede büyük bir güce dönüştüğünü, siyonist rejimi yenilme eşiğine kadar götürdüğünü söyledi.

İRİB’in bildirdiğine göre Başkumandan’ın yüksek danışmanı Tümgeneral Seyid Yahya Rahim Safevi dün İran’ın orta bölge kentlerinden Kaşan’da şehitleri anma merasiminde yaptığı açıklamada, İran islam cumhuriyetinin son 28 yılda dünyanın en güvenli ülkelerinden olduğuna işaretle, şehitlerin direniş mektebini oluşturmanın yanısıra, İslami İran’da sürdürülebilir güvenliği de sağladıklarını belirtti.

Tümgeneral Safevi düşmanın 8 yıllık kutsal savunma döneminde İslam inkılabı ve nizamını devirme, İran’ı parçalama, insani ve ekonomi kaynakları yok etme, inkılabın ihraç edilmesini engelleme hedefini amaçladığını, şehitlerin de bu hedefe karşı mücadele için savaş cephelerine gittiğini söyledi.

Suriye krizinde en az 6 yıl geçtiğine değinen Tümgeneral Safevi, Amerika, Arabistan ve Katar’ın en az 900 bin teröristi Suriye’ye gönderdiğini, fakat direniş eksenine karşı başarılı olamadığını belirtti.

Başkumandanın yüksek danışmanı ayrıca Amerika’nın bölgedeki komplolarına karşı direniş ekseninin yenilmez olduğunu, Amerika’nın Afganistan ve Irak savaşlarında en az 5 bin ölü, 15 bin yaralı ve milyonlarca dolar masrafla hedeflerine ulaşamadığını da sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.