Saib Arikat: “BMGK’ye Sunulan Tasarıda 8 Değişiklik Yapıldı”

  • 25 Aralık 2014
  • 836 kez görüntülendi.
Saib Arikat: “BMGK’ye Sunulan Tasarıda 8 Değişiklik Yapıldı”

FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Saib Arikat, Filistin’le ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısında sekiz değişiklik yapıldığını söyledi. Arikat söz konusu değişikliklerin tasarı metnine geçirildiğini ve şu an sunulan metnin bu değişiklikleri içerdiğini, oylamanın bu yeni metin üzerinden yapılacağını ifade etti. Arikat, oylamanın da bu yılın sonuna kadar yapılmasının beklendiğini belirtti.

Bugün (25 Aralık Perşembe) Saib Arikat’ın verdiği bilgilere dayandırılan haberlerde belirtildiğine göre Filistin’in BM’deki büyükelçisi Riyad Mansur’un önerileri doğrultusunda yapılan değişiklikler Kudüs’ün doğu kısmının Filistin devletinin başkenti olması, bu bölgedeki tüm yahudi yerleşimi çalışmalarının yasa dışı, hukuksuz ve ruhsatsız sayılması, mülteciler meselesinin çözümü konusunda da 194 sayılı BM kararının esas alınması hakkında birtakım düzenlemeler içeriyor. Tasarıya bir de esirlerle ilgili bir maddenin eklendiği haberlerde dile getirildi.

Filistin’deki direniş hareketleri Filistin davasından ve gasp edilmiş haklardan büyük tavizler içeren söz konusu kararı kabul etmediklerini açıkladıkları gibi yorumcular da bu tasarının Güvenlik Konseyi’nde kabul edilse bile Filistin davası açısından bir çözüm formülü olmayacağına dikkat çektiler. ABD de veto tehdidinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.