Salah: Batı yakanın ilhakı, savaşın yeni döneminin başlangıcıdır

  • 04 Haziran 2020
  • 622 kez görüntülendi.
Salah: Batı yakanın ilhakı, savaşın yeni döneminin başlangıcıdır

Filistin İslami direniş hareketin Filistin dışındaki başkanı, Ürdün nehri batı yakanın siyonist rejim tarafından işgal topraklarına ilhakının Filistin ulusal projesi için gerçek bir tehlike olduğunu söyledi.

Filistin enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Filistin İslami direniş hareketin Filistin dışındaki başkanı Mahir Salah dün, batı yakanın ilhakı ile mücadele bağlamındaki uluslararası bir kampanya çerçevesinde gerçekleştirdiği bir televizyon konuşmada israil’in bu planına karşı Filistinlilerin vahdet içinde tutum sergilemelerini istedi.
Salah siyonist rejimin Asrın Anlaşması’nın gerçekleştirmek ve batı yakanın %30’luk bölümünü ilhak kararının Filistin ulusal projesi için gerçek bir tehlike olduğunu belirtti.
Batı yakanın Amerika’nın siyonist rejime hediye etmek istediği büyük bir ödül olduğunu söyleyen Salah korsan rejimin bunun için bölge ve uluslararası alanda ortam hazırlamaya çalıştığını belirtti.
Hamas yetkilisi batı yaka ilhak projesinin siyonist rejim ile mücadeleyi yeni bir aşamaya getirerek  gerginlikleri arttırdığını hatta tüm bölgeyi ateşe verebileceğini söyledi.
Mahir Salah Filistin halkının içeride ve dışarıda siyonist rejimin batı yakayı parçalara bölmesine izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.