Saldırıların tamamen durdurulması, Yemenlilerin ateşkes şartı

  • 06 Ekim 2019
  • 600 kez görüntülendi.
Saldırıların tamamen durdurulması, Yemenlilerin ateşkes şartı

Yemen’in Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed Bahiti, Suud rejiminin saldırılarını tamamen durdurması, Yemenli tarafın ateşkesi kabul etme şartı olduğunu vurguladı.

Cumartesi günü El Meyadin kanalına konuşan Bahiti, S. Arabistan’ın hava akınlarını kısıtlı düzeyde durdurması gibi önerilerle ateşkes anlaşmasını asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

BAE’nin Yemen’de yeni hareketliliğine işaret eden Bahiti, Ebu Dabi tüm güçlerini Yemen’den tamamen çekmesi gerektiğini vurguladı.

Ensarullah yetkililerinden Bahiti, BAE’ine ait 100 kadar zırhlı araç ve top Taaz eyaletine girdiğini kaydederek, BAE Taaz eyaletinde nüfuzunu pekiştirme peşinde olduğunu, oysa bu konu bundan önce Yemen’den çekilme kararı ile çeliştiğini kaydetti.

Bahiti, BAE’nin tüm hareketleri ABD gözetiminde gerçekleştiğini, bu yüzden çatışma kurallar asla değişmeyeceğini ifade etti.

Bahiti ayrıca, Yemen siyasi yüksek konseyi başkanının önerdiği barış planı uygulanmadığı takdirde S. Arabistan ve BAE topraklarına İHA ve füze operasyonu yeniden başlayacağını vurguladı.

BAE son günlerde tekrar Yemen’e asker ve silah ve teçhizat göndermeye başlayarak Taaz eyaletinde yeni bir çatışma hazırlığına girdi. BAE’nin bu hareketi, Suud rejimi Yemen savaşını hafifletmek istediği yönünde çıkan haberlere rağmen gerçekleştiriyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.