Salih el’Semad: Amerika Yemen’in parçalanmasından yana

  • 14 Ekim 2016
  • 1.024 kez görüntülendi.
Salih el’Semad: Amerika Yemen’in parçalanmasından yana

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Salih el’Semad, Amerika’nın direkt müdahalesinin Yemen aleyhindeki saldırganlara karşı bir yeşil ışık olacağını söyledi.

Yemenli yetkili, 14 ekim Yemen’in İngiliz sömürüsünden çıkışının 53. yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Amerika’nın Yemen’e yönelik füze saldırısını kınayıp, Amerika’nın Yemen sahiline yönelik saldırısını haklı göstermeye çalıştığını gerçekte ise Amerika’nın Yemen’in parçalanmasından yana olduğunu söyledi.

Yemenli şahsiyet, 14 ekim tarihinde Yemen halkının İngiliz sömürüsünden kurtulduğunu, ama bugün Yemen halkının yine sömürgeci güçlerin desteğindeki saldırganlar tarafından havadan, karadan ve denizden saldırıya uğradığını ve binlerce sivilin öldüğünü, onbirlecesinin yaralandığını ve Yemen’in altyapısı dahil hizmete dair binaları ve tesislerinin yerle bir edildiğini söyledi.

Bu arada Yemen eski cumhurbaşkanlarından Ali Abdullah Salih, Yemen’in başkenti Sana’da Rusya’nın yeni maslahatgüzarı ile görüşmesinde Amerika ve Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırıları ve cinayetlerinin önlenmesi konusunda Rusya’ya çağrıda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.