Salihi: 10 ayda 190 bin santrifüje çıkabiliriz

  • 07 Haziran 2018
  • 1.742 kez görüntülendi.
Salihi: 10 ayda 190 bin santrifüje çıkabiliriz

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salihi, İran’ın Netenz ünitesinde santrifüj montajı merkezinde yaptığı açıklamada, bu tesisin salonlarının bir ay içinde üretime hazır olacağı ümidini dile getirdi.

Ali Ekber Salihi, dün gece  İRİB Kanal2’nin sözkonusu nükleer tesisten yayın yaptığı programda yaptığı açıklamada, İslam inkılabı rehberinin nükleer faaliyetlerin genişletilmesi için ön hazırlıkların başlaması yönünde verdiği talimattan sonra bu merkezin çalışmalarına hız verildiğini bildirdi.

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı, santrifüj montaj salonlarında, rotorlar ve diğer teçhizatların dakik bir şekilde testlerinin yapıldığını bildirdi.

Salihi, İran’ın 190 bin santrifüj yapabilecek gücüne işaretle de,  ‘Eğer yeni 6. nesil santrifüjler montaj olursa ve yaklaşık 60 bin santrifüj çalışırsa, o durumda İran 10 ayda 190 bin santrifüje ulaşır’ dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı, yılda 190 bin  santrifüj için 300 ton uranyuma ihtiyaç olduğunu belirterek, ‘Bu kurum bu oranda uranyuma sahip olmak için aynı zamanda uranyum temini yönünde de çabalarını sürdürmektedir” dedi.

Salihi, Netenz tesislerinde 1 milyon santrifüj altyapısının da hazırlanmakta olduğunu belirterek ‘fiilen nükleer anlaşma çerçevesinde  nükleer faaliyetlerin kalkınması için altyapıları hazırlıyoruz’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.