Salihi: Erak reaktörünün yeniden tasarlanması anlaşması Çin’le gelecek hafta imzalanacak

  • 19 Nisan 2017
  • 1.192 kez görüntülendi.
Salihi: Erak reaktörünün yeniden tasarlanması anlaşması Çin’le gelecek hafta imzalanacak

İran atom enerjisi kurumu başkanı Ali Ekber Salihi, İran’ın Çin’le Erak reaktörünü yeniden tasarlama planıyla ilgili niahi anlaşmanın, önümüzdeki hafta Viyana’da imzalanacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Salihi, dün  İran Meclisi enerji komisyonunda yaptığı açıklamada, Erak reaktörüyle ilgili  güzel çalışmaların olduğunu belirterek, Çin’le 200 sayfalık nihai anlaşmanın önümüzdeki hafta Viyana’da imzalanacağını ve bu anlaşmanın çok boyutlu  bir işbirliğini kapsadığını söyledi.

Salihi, İran’ın bu anlaşmadaki sorumluluğunu, Erak reaktörünün yeniden tasarlanması ve teçhizatlarının yeni dizaynı üzerinde olduğunu belirterek; nükleer işbirliği anlaşması KOEP’in, tarafların  konuyla ilgili giderler konusunda sorumluluk  almalarına işaret edildiğini fakat şimdilik bunu İran tarafının yaptığını  söyledi.

Ali Ekber Salihi, Erak reaktörünün yeniden tasarlanmasının İran’ı nükleer sanayi alanında  yeni bir konuma  taşıyacağını belirterek, reaktörün yeniden tasarlanması ve bunun  nükleer sanayide ilerlemiş ülkeler tarafından onaylanmasının ardından, bu reaktörün  gelişmiş araç ve gereçlerle donatılacağını ve günün  teknolojisine sahip olacağını söyledi.

Erak reaktörünün yeniden  tasarlanması ön anlaşması, 13 nisan 2917 tarihinde İran ve Çinli şirket arasında Pekin’de imzalanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.