Salihi: KOEP Aralık’ta uygulamaya girecek

  • 14 Ekim 2015
  • 787 kez görüntülendi.
Salihi: KOEP Aralık’ta uygulamaya girecek

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salehi, KOEP’nin hayata geçmesi için maksimum iki ay süre gerektiğini belirterek bu sürenin Cumhurbaşkanı tarafından belirleneceğini aktardı.

KOEP’nin İslami Şura Meclisi’nde onaylanması tarafların KOEP’yi kabul ettiğini anlamına geldiğini kaydeden Salehi “Onaydan sonraki faaliyetler olağan olacak ve başka bir şeyin onaylanması gerek yoktur” diye ifade etti.

Karşı tarafın KOEP anlaşmasının ilan edildiği günden sonraki yapması gereken faaliyetlere değinen Salehi “AB yaptırımların kalkmasını resmen ilan edecek ama onun uygulanmasını bizim uygulamalarımızı yerine getirmeye bağlayacak” diye konuştu.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salehi, ABD Başkanı Barack Obama’nın bir deklarasyon okuyarak yaptırımların kalkmasını ilan edeceğine işaret ederek “Onlar da KOEP’nin uygulanmasını bizim uygulamalarımızı yerine getirmeye bağlayacak” açıklamasında bulundu.

İran’ın uygulamalarının hayata geçmesinin en çok bir buçuk süre alacağının altını çizen Salehi “Aralık ayının sonlarında KOEP’nin tam olarak hayata geçebileceğini söyleyebiliriz” diye vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.