Salihi: Netenz aleyhindeki girişim İran’ın ilerlemesi muhaliflerinin yenilgisinin göstergesidir

  • 12 Nisan 2021
  • 578 kez görüntülendi.
Salihi: Netenz aleyhindeki girişim İran’ın ilerlemesi muhaliflerinin yenilgisinin göstergesidir

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, “Netenz Nükleer Tesisi’nde yaşanan hadise ülkenin endüstriyel ve siyasi ilerlemesini istemeyenlerin yenilgisini gösteriyor” dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İsfehan’daki Netenz Nükleer Tesisi’nde yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salihi, “Netenz Nükleer Tesisi’ne karşı yürütülen eylem, ülkenin endüstriyel ve siyasi ilerlemesini istemeyenlerin ve zalimce yaptırımların kaldırılmasına karşı çıkanların yenilgisini gösteriyor” dedi.

Ali Ekber Salihi, şöyle dedi: İran İslam Cumhuriyeti, bu menfur eylemi kınarken, uluslararası toplumun ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) nükleer terörizmle mücadele etmesi gerektiğine inanmaktadır. İran ayrıca bu olayın planlayıcıları ve faillerine karşılık verme hakkını saklı tutar. İran İslam Cumhuriyeti bu tür alçakça eylemlerin boşa çıkarılması için nükleer endüstrinin geliştirilmesi ve zalimce yaptırımları kaldırma çabalarını ciddi bir şekilde sürdürüyor.

İran’ın İsfehan kentindeki Netenz Nükleer Tesisi’nde dün sabah saatlerinde elektrik dağıtımında yaşanan olay nedeniyle yaralanan olmadığı ve kirlilik oluşmadığı bildirilmişti.

Bu arada İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, Netenz zenginleştirme tesisinin elektrik dağıtım şebekesinin bir bölümünde kaza meydana geldiğini, kazanın nedenin araştırıldığını ve ayrıntılı bilgilerin daha sonra paylaşılacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.