Şam: ABD ile müttefikleri IŞİD ve Nusra’ya silah veriyor

  • 05 Eylül 2018
  • 1.701 kez görüntülendi.
Şam: ABD ile müttefikleri IŞİD ve Nusra’ya silah veriyor

Rusya ile Suriye’nin İdlib operasyonu hazırlıkları üzerinden ABD ile söz düellosu kızışırken Suriye Dışişleri bir açıklama yaparak, “ABD ile müttefikleri Ukrayna gibi üçüncü ülkeler üzerinden IŞİD ve Nusra’nın silah tedariğini sağlıyor.” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD ile müttefiklerini IŞİD ve Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi gibi terörist örgütlere silah tedarik etmekle suçlarken, bunun Ukrayna gibi üçüncü ülkeler üzerinden gerçekleştiğine dikkat çekti.
Bakanlığın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Müsteşarlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:”ABD ile müttefiklerinin Doğu Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve Balkan ülkeleri gibi üçüncü tarafları kullanmak suretiyle devasa miktarda silah ve mühimmat tedariği yaparak Nusra ve IŞİD’i ateşlediği aşikar.”
Uluslararası terörizmi çökertmekte Suriye’nin ilerleme kaydettiğini, ancak dış oyuncuların eylemleriyle bu zafere köstek olduklarını söyleyen müsteşar, ‘tek bir seferde yüzlerce ton silahın Ürdün limanından Suriye’nin güneyindeki teröristlere gönderildiği’ bilgisini paylaştı.
”ABD terörist gruplara silah tedarik ediyor. Bunun için aracılar kullanıyor ve yasadışı silah ticaretinin karaborsasında önemli bir rol oynuyor” diyen müsteşar, şu vurguyu yaptı: ”Yasadışı silah ticaretiyle Suriye’de teröristlerin eylemlerini devam ettirmesi arasında çok güçlü bir bağlantı var.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.