Şam: Golan Tepeleri Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır

  • 28 Aralık 2021
  • 360 kez görüntülendi.
Şam: Golan Tepeleri Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır

Suriye Dışişleri Bakanlığı dün siyonistlerin işgal altındaki Suriye Golan’daki yerleşimi genişletme girişimini şiddetle kınadı.

IRNA’ya göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı bildiride, Suriye’ye ait  Golan tepelerinde,  Siyonistlerin işgal ve  kışkırtıcı eylemlerini kınarken, ”Golan”ın Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şam’ın Golan’ın Suriye topraklarına iade edilmesi yönündeki çabalarının vurgulandığı, Golan’ın Suriye topraklarına geri verilmesinin ebedi bir hak olduğu belirtildi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Abul Gayt, dün yayınladığı bildiride,  ırkçı  İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki siyonist yerleşim yerlerini iki katına çıkarmayı içeren genişletme planını kınadı ve bunun BM kararlarının ve uluslararası hukukun ihlali olduğunu bildirdi.

Siyonist medya Pazar günü, bu rejimin, işgal ettiği Golan Tepeleri’ndeki (Suriye) yerleşimi genişletmeye karar verdiğini bildirdi.

Siyonist rejim İsrail, 1967’de Suriye’ye ait Golan Tepeleri’nde yaklaşık 1.200 kilometrekareyi  işgal etti ve daha sonra bölgeyi işgal altındaki topraklara ilhak kararı aldı. Uluslararası toplum ise bu ilhakı hiçbir zaman tanımadı.

Ancak sadece ABD hükümeti Siyonist rejimin işgalini destekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    YUCE ALLAHU TEALA SURIYE ORDUZUNU VE SURIYE DEVLETINI VE SURIYENIN TOPRAK BUTUNLUGUNU KORUSUN HZ KURANIN YUZU SUYU HURMETINE AMIN

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.