Şam: Türkiye’nin Eylemleri Soçi ve Astana Anlaşmalarıyla Çelişiyor

  • 04 Şubat 2020
  • 8.697 kez görüntülendi.
Şam: Türkiye’nin Eylemleri Soçi ve Astana Anlaşmalarıyla Çelişiyor
  Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Türkiye’nin bu ülkedeki eylemlerinin Soçi ve Astana anlaşmalarıyla çeliştiğini söyledi.
Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat el-Vatan gazetesine verdiği röportajda, Türkiye’nin eylemlerinin Astana ve Soçi anlaşmalarıyla açık bir şekilde çeliştiğini söyledi.
Faysal Mikdat Türkiye birliklerinin Suriye topraklarına girişine tepki göstererek şu ifadelerde bulundu: ‘Biz Adana Mutabakatının herhangi bir şekilde ihlal edilmesini kınıyoruz. Türkiye askerleri bu anlaşmaya bağlı kalmadı.
Uluslararası hukuk hiçbir ülkenin başka bir ülkeyi işgal etmesine izin vermemektedir.
Terörist grupların eylemleri Türk rejimi tarafından koordine edilmektedir ve Türkiye, ülkesi adına olumsuz sonuçları olacağı için bu eylemlerden vazgeçmelidir.
Bugünün Suriye’si dünün Suriye’sinden farklıdır. Suriye ordusu, bu ülkenin bütün bölgeleri teröristlerden ve yabancı işgalcilerden tamamen kurtulana kadar faaliyetlerine devam edecektir.
Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ankara’nın İdlib’de 54 mevziiyi hedef aldığını söyledi.
Türkiye birlikleri Suriye ordusundan 76 kişiyi öldürmüştür.’
Suriye Dışişleri Bakanlığı bu açıklamalarda bulunurken, Türkiye Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İdlib’deki ölü sayısının 8’e yükseldiğini belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.