Şam’da Valilik ve Suriye Kızılay Örgütünün işbirliğiyle gıda paketleri dağıtılıyor

  • 09 Haziran 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Şam’da Valilik ve Suriye Kızılay Örgütünün işbirliğiyle gıda paketleri dağıtılıyor

Şam Kırsalı Valiliği Suriye Kızılay Örgütünün işbirliğiyle Muaddamiyet el Şam ahalisine son 4 gün içerisinde 4000 gıda paketinden 1500 paketini dün dağıtmaya başladı.

Gıda paketlerine hasıl olan Kasaba ahalisi söz konusu adıma yönelik takdirlerini dile getirerek, zor yaşam koşullarına nazaran gıda sepetlerinin önümüzdeki aşamalarda da devam etmesi umudunu dile getirdiler.

Kasaba Meclis Başkanı Bessam Kerbuc, gıda sepetlerini ulusal uzlaşmada ilgili komitelerin gözetimi altında yürütüldüğüne dikkat çekerek, resmi belge ve düzenlenen listeler gereğince bu aşamada Kasaba’ya yaklaşık 4000 gıda sepetinin dağıtılacağına dikkat çekti.

Muhtar işbirliğinde Kasaba Meclisinin kurduğu ilk yardım komitelerinin, Kasaba dahilinde mevcut ailelerin halihazırdaki sayılarının alınmaya çalışıldığına işaret eden Kerbuc, adaletin sağlanması amacıyla geriye dönen ailelerinde bu dağıtılan yardımlardan nasiplerini almasının hedeflendiğini öyle ki bazı ailelerin şahsi evraklarını kaybettiklerine de işaret etti.

Özellikle ekmek maddesinin temini başta olmak üzere herhangi bir ilk yardım çalışmasının Şam Kırsalı Valiliği koordinasyonu ve Suriye Arap Kızılay Örgütünün gözetimi altında yapıldığını ifade eden Kerbuc, ve hali hazırda yardımların Kasaba sakinlerine otomatik ve daimi bir şekilde dağıtılmaya çalışıldığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.