Şam’dan Kimyasal Silah İddialarına Yalanlama

  • 24 Ocak 2018
  • 950 kez görüntülendi.
Şam’dan Kimyasal Silah İddialarına Yalanlama

 Suriye devlet televizyonu SANA’nın aktardığına göre Suriye hükümeti, Tillerson’ın, Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullandıkları yönündeki iddialarını yalanladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada “Suriye hükümeti olarak, ABD ve Fransa dışişleri  bakanlarının, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki gerçek olmayan iddialarını kınıyoruz. Bu Suriye’ye yönelik sistematik siyasi saldırıların bir parçası” ifadeleri kullanıldı

Açıklamada Şam’ın, kimyasal silah kullanımı iddialarının objektif bir şekilde soruşturulması için her zaman işbirliği yaptığı ve gerekli tüm koşulları sağladığı, ancak Batı’nın buna sürekli karşı çıkıp soruşturmayı politize ettiği vurgulandı.

Ayrıca Suriye karşıtı kampanyalar çerçevesinde soruşturma sonuçları beklenmeden hiçbir dayanağı olmayan suçlamalar yöneltildiğinin altı çizildi.

Doğu Guta’da klorin gazı saldırısı yapıldığı iddialarının ardından Tillerson, Şam’ı suçlamıştı. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de iddiaları tekrarlayarak saldırının suçluları arasında Moskova’nın da olduğunu ileri sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.