Şamhani: Amerika bölgede kriz yaratmaya devam ediyor

  • 07 Aralık 2021
  • 571 kez görüntülendi.
Şamhani: Amerika bölgede kriz yaratmaya devam ediyor

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, Amerika terör devleti Irak ve Suriye’de IŞİD’in dağılması ve direniş cephesi zafer kazanmasından sonra bölgede yeni krizleri çıkarma peşinde olduğunu belirtti.

İMGYK Sekreteri Ali Şamhani, Tahran’a gelen Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad’la görüşmede bölgenin son şartlarına işaretle, Suriye’de güvenlik krizi çıkarma kumpası ABD – Siyonizm patentli bir komplo olduğunu belirterek, bu kumpasın tehlikeli sonuçları bölge güvenliğine zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Suriye topraklarını hangi ülke işgal ederse etsin, bu durum güvensizliği ve şiddeti körükleyeceğini kaydeden İMGYK Sekreteri Şamhani, tarih boyunca her türlü tecavüz ve işgalin sonu geri çekilmek ve zilletli yenilgiden başka bir şey olmadığını vurguladı.

Korsan rejim İsrail’in sürekli Suriye topraklarına saldırmasını kınayan Şamhani, bu saldırılar aslında bu rejimin Filistin ve Lübnan’a saldırılarının devam olduğunu belirterek, direniş ve silahlı mücadele bölgeyi siyonizm kanser tümöründen kurtarmanın tek yolu olduğunu kaydetti.

İran ve Suriye arasında siyasi ve güvenlik alanlarında stratejik ilişkilere vurgu yapan Şamhani, bunu başta ekonomi olmak üzere diğer alanlara da yaymanın mümkün olduğunu, İran İslam Cumhuriyeti bu doğrultuda işbirliği yapmaya da hazır olduğunu belirtti.

Görüşmede Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad da İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye milleti ve devletine çok yönlü desteklerine teşekkür ederek, terörün müttefiki olan cephenin bozguna uğratılması ile birlikte Suriye’de nisbi istikrar sağlandığını ve iki ülke arasında iktisadi alanlar başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği için yeni bir dönem başladığını ifade etti.

Amerika’nın Suriye’de illegal askeri varlığı ülkesinin milli egemenlik hakkını ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini kaydeden Bakan Mikdad, Amerika Suriye’de kalıcı istikrarın sağlanmasını önlemek için terör örgütlerini yeniden ihya etme peşinde olduğunu beyan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.