Samir Caca: Lübnan halk hareketi Lübnan’a münhasırdır

  • 12 Kasım 2019
  • 485 kez görüntülendi.
Samir Caca: Lübnan halk hareketi Lübnan’a münhasırdır

(Maruni Hristiyan) Lübnan Kuvvetleri (LK) Partisi Genel Başkanı Samir Caca, bu ülkenin halk hareketinin Lübnan’a münhasır olduğunu söyledi.

Lübnan medyasına göre, Samir Caca, Lübnan’da yaşanan gelişmelere temas ettiği açıklamasında, Lübnan parlamentosunda danışma oturumları ve görüşmelerinin yapıldığını ve Lübnan buhranından çıkış yollarının ele alındığını belirterek, siyasi çevrelerin bu hassas dönemde sorumluca hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Bu arada Lübnan’da Banka Çalışanları Sendikaları Birliği, bu sabah itibarıyla genel greve gidileceğini, ülkede durum düzelinceye kadar grevin sürdürüleceğini duyurdu.

Birliğin Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Genel greve gittiğimizi duyuruyor; bu sektörde çalışan arkadaşlarımıza da yarın sabah (12 Kasım) iş bırakma, ülkedeki durum düzelene ve istikrar sağlanana kadar grevi sürdürme çağrısında bulunuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, başkent Beyrut’taki konutunda düzenlediği basın toplantısında, bugün yapılması kararlaştırılan haftalık oturumun iptal edildiğini duyurdu.

Berri’nin açıklaması, 26 gündür ülke genelinde eylemlerine devam eden protestocuların, parlamento toplantısını engellemek amacıyla meclis binasının bulunduğu bölgeye açılan yolları kapatma çağrısının ardından geldi.

Lübnan’da hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak 17 Ekim’de başlayan protestolar kısa sürede ülkenin dört bir yanına yayılmıştı. Gösterilere 13 gün direnen Başbakan Saad el-Hariri, 29 Ekim’de istifasını sunmak zorunda kalmıştı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.