Sana: ABD’nin müdahalesi Yemenlilerin öldürülmesine neden oluyor

  • 27 Eylül 2020
  • 1.636 kez görüntülendi.
Sana: ABD’nin müdahalesi Yemenlilerin öldürülmesine neden oluyor

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi’nin bir üyesi, Yemen’deki cinayetler ve yıkımlardan ABD ve Batı’yı sorumlu tuttu.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi dün yaptığı açıklamada, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve müttefik ülkelerin Yemen’i işgal etmek için müdahalesinin, Yemen halkına yönelik öldürme, yıkım ve saldırıların sebebi olduğunu” söyledi.

El-Husi, Birleşmiş Milletlerin saldırgan ülkeleri tatmin etmek için bu ülkelerin yaptığı tüm önerileri kabul ederken, Sanaa’daki Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin herhangi bir önerisini kabul etmediğini sözlerine ekledi.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi’nin üyesi, ordunun ve halk komitelerinin Ma’rib kabileleriyle işbirliği içinde Ma’rib’i özgürleştirme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, “Ma’rib kabileleri onurludur ve doğal konumlarının Yemen’i savunmak olduğunu bilir” dedi.

El Meyadin haber kanalı Cumartesi gecesi, bazı haberlerin Yemenli partilerin İsviçre görüşmelerinde tutuklu değişimi konusunda anlaştıklarını belirttiğini bildirdi.

El Mayadin’e göre, Yemenli gruplar arasındaki anlaşma 1.080 tutuklu ve esirin serbest bırakılmasına yol açacak.

Rapor, tutuklu değişimine 19 Suudi askerinin de dahil edileceğini ekliyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.