Seccadi: İnsan hakları raporu İran gerçeklerini yansıtmıyor

  • 16 Mart 2016
  • 854 kez görüntülendi.
Seccadi: İnsan hakları raporu İran gerçeklerini yansıtmıyor
BM Ä°nsan hakları Åžurası’nın 31. oturumuna katılan Ä°ran temsilcisi Seyyid Muhammed Rıza Seccadi, BM’lerin Ä°ran’da insan haklarıyla ilgili son raporunun Ä°ran’ın gerçeklerini yansıtmadığını bildirerek raporu siyasi niteledi.

Seccadi, Ä°ran’da yönetim sisteminin halka dayalı dini demokrasi olduÄŸunu ve insan haklarının yükseltilmesine kesinlikle önem verdiÄŸini ve savunduÄŸunu belirterek, Ä°ran toplumunun bu inancının, tarihi, deÄŸerleri ve ilkelerinden geldiÄŸini söyledi.

Seccadi, Ä°ran’da insan hakları siyasetlerinin her zaman insan haklarının savunulmasına dayalı ve iÅŸbirliÄŸi içinde olduÄŸunu belirterek, Ä°ran’da insan hakları konusunda raporların siyasi ve kasıtlı bir ÅŸekilde hazırlanmaması, aksine Ä°ran gerçeklerinin dikkate alınarak doÄŸru bir ÅŸekilde hazırlanması gereÄŸinin altını çizdi.

Ä°ran temsilcisi, Ä°ran’ın bu zamana kadar BM Ä°nsan Hakları ile yakın iÅŸbirliÄŸinde olduÄŸunu ve bu iÅŸbirliÄŸini devam ettireceÄŸini hatırlatarak, ‘zira, dünyada adalet, eÅŸitlik, barış, güvenlik ve kalkınma insan haklarının ötesinde bütün herkes içindir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.