Seferi: Komşularla iş birliği ilk önceliğimizdir

  • 10 Aralık 2021
  • 365 kez görüntülendi.
Seferi: Komşularla iş birliği ilk önceliğimizdir

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehdi Seferi, komşularla iş birliği İran İslam Cumhuriyeti’nin ilk önceliği olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Seferi Perşembe günü İran’ın kuzeyinde yer alan Gilan eyaletinde düzenlenen petrol dışı ihracatı geliştirme oturumunda yaptığı açıklamada, önümüzdeki dört yıllık sürede komşu ülkelere petrol dışı ihracatı ikiye katlamak, hükümetin ve Dışişleri Bakanlığı’nın temel programı olduğunu belirterek, komşu ülkelerle iktisadi bağlar, ülke ekonomisinin kırılganlığını en düşük seviyeye indireceğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Şanghay iş birliği teşkilatı ŞİT’e üye olarak kabul edildiğini hatırlatan Dışişleri Bakan Yardımcısı Seferi, İran İslam Cumhuriyeti Orta Asya ülkelerine mühendislik hizmetleri ihraç etme alanında yüksek potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Ticaret ve ihracat amaçlı koridorların önemli rolüne vurgu yapan Seferi, komşu ülkelerle ilişkilerde Tahran yönetiminin politikalarını uygulayabilmek için bu koridorların büyük önemi söz konusu olduğunu, koridorlar açık tutulduğu takdirde ticari faaliyetler de akıcı olacağını ifade etti.

Batı’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne dayattığı zalimane ve tek taraflı yaptırımlara da işaret eden Seferi, hükümetin önceliği tüm zalimane yaptırımları etkisiz hale getirmekten ibaret olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.